Geschiedenis


Rugby club Arendonk (Pitbulls) bestaat sinds 1988. In het verleden draaide Arendonk mee in de hoogste reeksen van het Belgische Rugby. Ook konden wij meerdere spelers afvaardigen voor de nationale ploeg. Al 30 jaar beleven onze leden dus veel plezier op en naast het veld

Maar hoe zijn de eerste Pitbulls nu eigenlijk ontstaan?

Waarom een rugbyploeg beginnen in een dorp als Arendonk?


Het begon meer dan dertig jaar terug op de KU Leuven. Wim De Pauw en Bart Sneyers leerde tijdens hun studentenjaren rugby spelen. Wim en Bart studeerde af en kwamen op het idee om in Arendonk een rugbyclub te starten. Ze begonnen spelers te ronselen in het jeugdhuis ’t Onkrooid en startte van toen met de eerste trainingen. Via rugbyclub Leuven hebben ze de nodige informatie gekregen om zich in te schrijven via de bond. Leuven heeft toen het peterschap op zich genomen.

 

In 1988 was Rugbyclub Pitbulls een feit. Dit jaar nog geen competitie maar wel vele trainingen en oefenmatchen tegen onder andere Laakdal en de KU Leuven.

De vele ...en lange trainingen wierpen hun vruchten af. 1889 het eerste jaar in competitie was al meteen een schot in de roos. De Pitbulls speelde kampioen en promoveerden naar  3de  nationale.

De Pitbulls groeide als team maar ook als club. Een aantal jaren later,  in 1998 speelde de Pitbulls voor het eerst in de 1ste nationale. In 2003 werd onze club de 3de  beste ploeg van België. Dit is en blijft ongetwijfeld een van de gloriemomenten van de club.

 

Maar in een club is het niet altijd rozengeur en maneschijn.De Ploeg zakte even weg, de jeugdwerking kwam niet van de grond, een verjonging in het dagelijkse beleid in combinatie met de goede raad van de ouderen drong zich op.  Na jaren hard werk van vele vrijwilligers telt onze club nu meer dan 120 leden waarvan 65 jeugdspelers. Vorig seizoen waren de Pitbulls Arendonk de beste groeiende rugbyclub van Vlaanderen. De weg naar boven is weer ingezet.